Koppelen van Turquoisines

By november 19, 2017Nieuws

Koppelen van Turquoisines

We zijn er weer op tijd bij het koppelen van turquoisines. Momenteel ben ik begonnen met het koppelen van de vogels voor 2018. De koppels voor 2018 zijn te vinden op de site onder koppels voor 2018.

Waar ik erg op let is op formaat en of de kleur is die ik wil kweken. Zo heb ik bijvoorbeeld Dilute Turquoisines maar dit zal ik zelf nooit paren aan een cinnamon omdat ik dit niet mooie vind.

Dit jaar zet ik 3 koppels Cinnamon op in combinatie met d-groen. Ook de opaline en Dilute zal ik koppel van gaan opzetten en natuurlijk de zuivere wildkleuren die ik in mijn bezig heb.
Ook zullen er koppels D-Groen X DD-Groen opgezet worden. Dit jaar ga ik een koppel Zuiver Wildkleur tegen een DD-Cinnamon zetten omdat de DD-Cinnamon behoorlijk klein van formaat is.

Kleur maakt me bij dit koppel niet zo uit ik hoop wel op mooie volle mannen die er mogelijk uit gaan komen omdat ik die split cinnamon mannen weer kan gebruiken voor het jaar erop. Dit is voor mij een grote rede waarom ik zuivere wildkleuren erbij hou minimaal 3 koppels. Om altijd terug te kunnen zetten in de mutaties om het formaat terug te halen. Het zal een aantal jaar duren voor ze weer op formaat zijn. Maar dan zijn ze wel weer goed en kan je met de mutant weer een paar jaar door.

De koppels die ik tot nog toe heb zijn:

DD-Dilute/Opaline x Dgroen/ Dilute
Wildkleur/Opaline/Cinnamon x D-Groen, Opaline
DD-Groen x D-Groen
Wildkleur x Wildkleur
D-Dilute x DD-Dilute
D-Groen x Wildkleur
D-Groen/Cinnamon x Cinnamon
Dilute x Dilute
Dgroen/cinnamon x Cinnamon
DD-Dilute Opaline x D-Groen, Opaline
D-Groen x Wildkleur
DD-Groen x D-Groen
Dilute x D-Dilute
D-Groen x Wildkleur
Wk/bronsfallow x Bronsfallow
D-Groen x D-Groen
Dgroen kans cinnamon x DD-Cinnamon
Wildkleur x Wildkleur
Wildkleur x Wildkleur