kweekkooi voor neophemas,

Ik heb 12 kweekkooi voor neophemas sinds 2016 allemaal buiten aangezien het binnen kweken niet echt tot een succes kwam. 6 kweekkooien van 120x60x60 en 6 kweekkooien van 123x50x50. Tevens heb ik een uitvlieg ren van 3.60x 2.60 die weer verdeeld is in 2 hokken het achterste gedeelte kan ik 3 kweek rennen van maken.

Ik vind dit zelf een ideale kweekkooi voor neophemas. Maar iedereen heeft zijn eigen idee hier over. Ene kweekt in een ren andere in een kooi van 1 meter. Dit moet iedereen voorzich weten en ik hoop dat iedereen een goed resultaat in hun kweekkooi voor neophemas hebben.

Na de kweek doe ik alle vogels weer in de ren om ze weer lekker de vleugels te laten strekken zodra de 1e jongen op kleur beginnen te komen ga ik al selecteren voor het jaar erop om geen overbevolking in de ren te krijgen. Als ik na de 1e selectie klaar ben en de vogels verkocht of geruild zijn splits ik de mannen en poppen van elkaar. Dit doe ik om eventueel het jaar erop andere koppels te kunnen maken. Mijn ervaring is als ik dit niet doe dat de mannen en poppen elkaar blijven opzoeken en een andere samenstelling niet meer mogelijk is. Ook gaan de mannen en poppen niet jagen op elkaar wat veel rust in de volière brengt.

Mijn selectie is vooral formaat van de vogels en helemaal in de mutaties. ik speel ieder jaar mee aan de onderlinge tentoonstelling en probeer ook aan de Nederlandse kampioenschappen mee te draaien in Apeldoorn. Maar dan moeten de vogels wel naar mijn idee goed zijn. De keurmeester kan altijd een ander idee hebben want een perfecte vogel bestaat niet. Ook zie je dan het verschil van jou vogel en die van andere wat altijd leuk is om te zien en om je collega kwekers even te spreken.