Ik kweek met verschillende soorten Turquoisine parkieten:

Wildkleur
D-Groen
DD-Groen
D-Groen, Opaline
DD-Groen, Opaline
Dilute
D-Dilute
DD-Dilute
DD-Dilute, Opaline
Cinnamon
DD-Cinnamon

Met deze vogels combineer ik de mutaties.
Als ik mijn Turquoisine parkieten ga selecteren voor het nieuwe kweekseizoen probeer ik altijd bij de mutaties op het formaat te letten. Zo probeer ik het formaat goed te houden om een goed rapport te krijgen van de keurmeester tijden de keuring. Ook let ik er op de kleuren die ik combineer zo probeer ik altijd mijn wildkleuren gescheiden te houden van de mutatie en zou ik zelf nooit de combinatie dilute en cinnamon maken of dilute en opaline. Omdat 1 van de 2 kleuren niet goed tot uiting komt ben ik van mening

De tentoonstelling die ik meestal mee doe is de onderlinge TT, de Kleine kring is in ons geval een verzameling van 7 vogelverenigingen en de NK in Zwolle. In alle 3 de tentoonstelling draai ik redelijk tot goed mee wat me een uitslagen geeft van goud, zilver en brons.

Bij de Turquoisine parkieten zijn, voorzover bekend, de volgende mutaties

ontstaan: Roodbuik,  grijs,  donkerfactor,  violet,    opaline,  cinnamon,  turquoise, bronze  fallow, pale fallow,  dilute(overgoten), SL  ino,  faded,  misty,  mottle,  dominant  bont,  recessief  bont  en melanistic. Van sommige mutaties, vanaf SL ino tot en met melanistic, zijn slechts enkele exemplaren bekend, of soms zelfs alleen geruchten.

Hier onder vind u een aantal foto’s van mijn kweek en jonge Turquoisine parkieten